+46705880072

Hukbadsörter


ÖRTBLANDNINGAR för hukbad 

Marama erbjuder egenblandade örtblandningar för hukbad. Örter som är vackra och kraftfulla är också naturens egna medicin. Här finns örtblandningar som passar alla och några som är mer specifika för olika besvär.

Örtblandningarna är utformade för att stödja och ge näring till kvinnors hälsa i underlivet och i livmodern. Det är viktigt att välja en örtblandning som stödjer just ditt underliv. Vi rekommenderar en konsultationer kring Hukbad om du känner dig tveksam kring vilken örtblandning som skulle kunna passa dig.

Viktigt att tänka på är att aldrig ånga under pågående mens, om du är gravid, om du har pågående infektion eller om du har blödningar från underlivet som du inte vet orsaken till.

Örterna i Maramas örtblandningar är komponerade av vildväxande örter, egenodlade eller inköpta från ekologiska producenter som Örtagubben och Natur Drogeriet. Örtblandningarna är komponerade efter kunskap inhämtade från genomförd utbildning till Peristeam Facilitator.

MORGONDAGG

Morgondagg är en mild örtblandning som passar alla men som framför allt passar dig som har torra och sköra slemhinnor, är känslig för värme har vallningar och/eller återkommande torra svidande infektioner.

Innehåller: Ros, Lavendel, Apelsinskal, Nässla och Mynta

Dosering: 2 msk per hukbad. En påse räcker till 10 hukbad.

Pris: 169 kr

OMHÄNDERTAGAREN

Omhändertagaren är en örtblandning för dig som har en känslig livmoder och har korta cykler eller en historia av mellanblödningar. Passar kvinnor och flickor i alla åldrar.

Ej för dig som har en cykel som är längre än 30 dagar.

Innehåller: Lavendel, Nässla, Mynta, Rosmarin, Rölleka och Hibiskusblomma

Dosering: 2 msk (ej rågade) per hukbad. En påse räcker till ca 10 hukbad.

Pris: 179 kr

HÖSTSTORM

Höststorm är en kraftfull örtblandning för dig som är i behov av att få mer cirkulstion/rening, som har utebliven eller lång cykel.

Passar ej dig som har en menscykel kortare än 27 dagar eller om du ännu inte fått din mens.

Innehåller: Ros, Lavendel, Nässla och Mynta

Dosering: 2 msk (ej rågade). En påse räcker till ca 10 hukbad.

Pris: 149kr

HJÄLPAREN

Hjälparen är en örtblandning för dig som har utmaningar i form av flytningar, svamp eller jästinfektioner.

Innehåller: Daggkåpa, Lavendel, Nässla och Mynta

Dosering: 5 ½ tsk (ej rågade) En påse räcker till ca 10 hukbad.

Pris: 149 kr

TIPS FÖR HUR DU GÅR TILLVÄGA

Koka upp ca 1 ½ liter vatten i en 3L kastrull.

När vattnet kokar. Ta av kärlet från plattan, lägg i örterna och lägg på ett lock.

Låt örterna dra i 10 minuter.

Du kan nu börja ånga efter att du lyft av locket och känt med undersidan av armen, så att ångan inte är för varm. Om ångan upplevs för varm lägger du på locket och väntar ytterligare ett litet tag.

Att ånga skall vara en behaglig upplevelse och det är viktigt att vara försiktig med det varma vattnet, så ånga med försiktighet!


Att stödja sitt underliv och återfå en kontakt med denna kroppsdel utan att det är förknippat med vare sig sex, barnafödande eller menstruation är vackert.

Det behöver inte vara krångligt att hukbada, men man kan med fördel välja att göra hukbadet till en egen stund där du hedrar en viktig del av dig. Att göra en liten ceremoni av hukbadandet är tilltalande och vackert. Så våga pröva dig fram vad som passar dig bäst.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta mig.

När du köper hukbadsörter via Marama får du även en kort instruktionsfilm kring hur du hukbadar säkert. 

TILL FILMEN