+46705880072


hukbad och hukbadsörter


HUKBAD FÖR LIVET

Att som kvinna ha möjlighet att få stärka sin koppling till det heligaste vi har, vårt underliv, är kraftfullt och energigivande. Hukbad är en gammal tradition som även idag finns i många kulturer världen över. Kärt barn har många namn och hukbad kallas även för snippsauna och yoni steam.

Det är dags att vi kvinnor återtar kraften i att följa vår måncykel och förstår vår cykel, vad vår blödning vill säga oss och hur vi kan stödja oss själva i alla lägen. Ingen människa är den andra lik och så även när det gäller oss kvinnor och var vi befinner oss i relation till vår kvinnlighet och vårt underliv. Hukbad är för dig som vill få en starkare koppling till din kvinnlighet, stödja din måncykel, har problem med torra slemhinnor, PMS, återkommande infektioner, vill öka din fertilitet, har utmaningar kring endometrios eller vill stödja den process där just du befinner dig. Du kan hukbada oavsett om du har en aktiv måncykel, gått in i menopaus eller opererat bort din livmoder.

Vill du få en snabb instruktion kring hur du kan hukbada säkert? Här hittar du filmen. Köper du örter av mig får du tillgång till filmen gratis.

En liten film om hukbad

HUKBAD

Vad är hukbad och vem är det för? Hukbad är en gammal tradition av att ta hand den kvinnliga hälsan. Från generation till generation har denna kunskap förts vidare men i vårt samhälle idag har vi någonstans på vägen tappat denna tradition. På många platser i världen praktiseras fortfarande hukbad/vagilal steaming/yoni steam/snippsauna som en självklar del i den naturliga rutinen att ta hand om sig själv som kvinna.

Hukbad innebär att du hukar/sitter över ånga med hett vatten och örter. Hukbadet fungerar både avslappnande och stärkande och du stödjer på detta sätt ditt underlivs egna självläkande och renande process.

På ett ödmjukt och vackert sätt kan du genom ångning stödja dig själv energimässigt, balansera upp hormoner och du kan skapa en starkare koppling till din kropp och din kvinnlighet.


KONSULTATIONER

Vill du pröva på hukbad och känner dig osäker kring hur du skall gå tillväga, boka då en konsultation hos Marama - online.

Då örter är potenta och har en stor inverkan på hur du upplever din ångning och eftersom varje kvinna är unik är det bra att boka en konsultation där vi går igenom vad just du behöver för typ av hukbad och hur ofta du bör göra det.

Kanske känner att du behöver stöd i processen kring hukbad och din koppling till din kvinnlighet.

Maria är utbildad Peristeam  Facilitator via Peristieam Hydrotherapy Institute. Hon är även utbildad inom wombhealing och kan vägleda dig kring hur du bäst kommer igång med din ångning och hur du ångar säkert. Konsultation

ÖRTBLANDNINGAR FÖR Hukbad

Potenta örtblandningar för olika typer av hukbad kan du läsa mer om och även köpa genom att följa   länken här Hukbadsörter 

När du köper hukbardsörter från Marama får du även tillgång till en kort instruktionsfilm kring hur du hukbadar säkert.

GUDINNEPALLEN

För att på ett bekvämt och enkelt sätt kunna genomföra ett hukbad hemma, tryggt och säkert, har vi tagit fram en vacker Gudinnepall.

Pallen är utformad på ett sätt så att ångan mer koncentrerat når ditt underliv. Du sitter bekvämt på pallen och kan känna dig trygg då riskerna för att välta ut det heta vattnet är små. Pallen är gjord för att få plats med en kokplatta i botten, om du vill kunna ånga under en längre period. Dessutom är denna vackra pall ihopfällbar om du känner att du inte har utrymme att ha den stående framme hela tiden. Den går lätt och smidigt att vika ihop så att den kan förvaras under en säng eller bakom ett skåp. För att läsa mer om pallen gå till Gudinnepallen